Makale Başlığı: Onlar Yaşarken

Onlar Yaşarken

Yazar: Elifim • Eklenme Tarihi: 05.02.2008 • Görüntüleme: 3.191

Özet:
Yok etmeyi yaşam felsefesi sayan diktatörlerin, kıyımlarına ses çıkartamayan(cıkartmayan)halkın özgürlük mücadelasi.

Kelimeler:
yok etmek, özgürlük

Tarih boyunca insanlar; sayısızca katliamlara, yıkımlara maruz kalmış, günahsız yere acı çekmiş, canlarından, mallarından olmuş, sevdiklerini sebepsiz yere kaybetmişlerdir. Bu yıkımların ve savaşların planlayıcısı ve uygulayıcısı ise her zaman iki yarım akıllı olmuştur. Bu iki yarım akıllının planları yüzünden savaşlar çıkmış, yok yere insanlar canlarından olmuştur. Ne var ki; bu yarım akıllılara hiçbir zaman, hiçbir şey olmamıştır. Ne olmuşsa günahsız halka olmuş, varolmak için geldiği dünyada ya yokluğa mahkum edilmiş, ya da yok edilmiştirler. 

Yok etmeyi yaşam felsefesi kabul eden ve amaçlarını gerçekleştirmek için acımasızca kıyımlarda bulunan bu diktatörler tarihin kara sayfalarında kara leke olarak anılmıştırlar ve anılacaktırlar. Farklı zamanlarda ve farklı ırklarda dünyaya gelseler de birbirlerini aratmamışlar ve insanlığa zarar vermişlerdir. Bir çoğunun kendilerini haklı gösteren açıklamaları olmuş, olması gerekeni yaptıklarını belirtmiş ve yığınları peşlerinden sürüklemişlerdir. Kimi Hitler olmuş, kimi Lenin olmuş, kimi Saddam olmuş, isimleri değişse de, zaman yok etse de onları, birbirlerinin küllerinden doğup başka yerlerde, başka ırklara kötülük tohumlarını ekmeyi bilmiştirler.
Ne kadar; hak, hukuk, adalet, demokrasi, özgürlük diye yırtılsak da 7 milyarlık dünya şu birkaç diktatörün yaptıklarına ses çıkartamamıştır. Olan günahsızlara olmuş sayısızca çocuk ölmüş( çocuk diyorum çocuk), bir çoğu anasız babasız kalmış, bazıları sakat kalıp hayatı bir köşeden -bütün duygulardan yoksun- seyretmiştir. Oysa onların da yapacak çok şeyleri vardı, en azından yaşayacaktılar. Doğmalarına kendileri karar vermemişti ama, en azından ölmeleri bu yarım akıllıların eline bırakılmamalıydı. Bizlerse; evde de,okulda da,işte de, ülkede de,dünyada da,her gün, her saat, her saniye, iki yarım akıllı tarafından yönetildik. 

Onlar planladı, bizler uyguladık.
Onlar istedi, bizler verdik.
Onlar konuştu, bizler sustuk.
Onlar güldü, bizler ağladık.
Onlar vurdu, bizler vurulduk.
Onlar yaşadı, bizler öldük…